Meer zoekmogelijkheden op onze website!

30 april 2021 Nieuws

Meer zoekmogelijkheden op onze website!

Veel tolkgebruikers zoeken regelmatig via onze website een tolk. Tot nu toe kon er worden gezocht op tolknummer, tolknaam, sekse, tolkregio, specialisatie, ervaringsgebied, bedrijfsplaats, VOG en beëdigingsdatum.

In de praktijk is er behoefte aan meer zoekopties en aanvullende informatie.

Daarom is er gewerkt aan het uitbreiden van de zoekopties.

Onlangs zijn de zoekmogelijkheden uitgebreid. De belangrijkste aanpassing is nu dat dat tolken zich kunnen presenteren via filmpjes zodat tolkgebruikers de tolk (gebaren)stijl kunnen zien. Ook kan er nu via een landkaart gezocht worden, dit laatste is van belang als een tolkgebruiker een tolk zoekt in een andere regio en daarbij rekening wil houden met de reisafstand van een tolk. Via de landkaart is dit snel te zien.

Achter de schermen wordt nu gewerkt het opzetten van een portfolio, zodat tolkgebruikers nog makkelijker inzicht krijgen in de kwaliteiten van een specifieke tolk.

De website is ook verbeterd voor tolkstudenten. Het RTGS kreeg signalen dat tolkstudenten graag op de website willen kunnen zien welke tolken beschikbaar zijn voor observaties of mentorschap. Hiervoor zijn nu zoekopties ingebouwd.

‹ Terug naar overzicht