Intervisie

Intervisie wordt erkend als nascholing als onder meer wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:

  • Een intervisiegroep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 geregistreerde tolken.
  • Een intervisiebijeenkomst duurt gemiddeld 2 uur en wordt begeleid door een geregistreerde intervisor. Zie onderstaande lijst.

Een intervisor kan door de Stichting RTGS worden geregistreerd als hij/zij voldoet aan de volgende criteria:

  • Hij/zij heeft minimaal 1 jaar recente ervaring als coach, trainer, supervisor, intervisor

Kandidaten die zich willen aanmelden voor registratie als intervisor kunnen per e-mail (zie Contact) een 'Profielformulier Intervisor' aanvragen bij het bureau van de Stichting RTGS. Het formulier is ook te vinden op de downloadspagina.

Een intervisiegroep kiest zelf een intervisor en maakt afspraken met de intervisor over vergoeding en betaling, frequentie en locatie, annulering, geheimhouding, werkwijze en alle overige zaken die van belang zijn voor de deelnemers en/of de intervisor.

 

Bij de Stichting RTGS staan de volgende intervisoren geregistreerd:
Janneke Droog-Mallant, Heerenveen Janneke Droog-Mallant

Contact: jannekedroogmallant@hotmail.com - (06)47943892
Website: www.supervisiecoaching.nl
Omgeving: provincies Groningen, Friesland en Drente

Profiel
: Ik ben 50 jaar en getrouwd met Rob. Samen zijn we ouders van vier kinderen.
Ik ben altijd op zoek naar verbinding. Verbinding tussen mensen. Maar ook verbinding van de mens met zichzelf. Naast mijn werk als docentbegeleider in het voortgezet onderwijs volgde ik de Supervisiekundeopleiding op de Hogeschool Windesheim in Zwolle.
Sinds 3 jaar werk ik als supervisor/coach in en vanuit mijn eigen praktijk en begeleid ik mensen uit heel verschillende beroepsgroepen. Mijn streven is om cliënten zich op hun gemak te laten voelen. Dat ze mogen zijn, wie ze zijn. En dat ze zich vanuit dit vertrouwen kunnen ontwikkelen in hun persoonlijk leven en beroep.
Het afgelopen jaar heb ik de Master in de integrale begeleidingskunde aan het Centrum voor nascholing en de UVA in Amsterdam gehaald. Ik zal daarmee naast mijn werk als begeleider , ook advies over begeleidingskundige vraagstukken gaan uitbrengen.

Lamkje Jellema, Deventer Janneke Droog-Mallant

Contact: lamkjester@gmail.com en 06-55797447
Website: www.lamkjejellema.nl

Profiel: Ik ben Lamkje Jellema en mijn werkzaamheden concentreren zich al zo’n 25 jaar op het gebied van mens & werk en personeel & organisatie. Ik heb management- en advieservaring in verschillende profitorganisaties en non-profitorganisaties en als docent bij hogeschool Saxion. Sinds 2001 ben ik gevestigd als zelfstandig adviseur, trainer, (loopbaan)coach en mediator. Maatwerk is mijn handelswerk. Mijn visie en ambitie zijn om samen met mensen in organisaties te werken aan een plezierige en inspirerende werkomgeving waar resultaat en ontwikkeling hand in hand gaan. Ik wil graag een bijdrage leveren om de doelen van de organisatie of team optimaal te laten aansluiten bij de talenten en competenties van de individuele medewerker. Ik werk vanuit de visie dat een eerlijke en open communicatie de sleutel is om Samen werken te kunnen realiseren.


Mirjam Walraven, Hilversum Janneke Droog-Mallant

Contact: mirjam.walraven@kpnmail.nl en Alleen sms +31621284349 of fax 035- 6218825
Website: http://mirjamwalraven.nl.server6.starthosting.nl

Profiel: Mijn oorspronkelijke beroep is maatschappelijk werkster Ik ben ruim 11 jaar laatdoof en grond van mijn progressieve gehoorverlies heb ik me omgeschoold tot supervisor en later tot docente NGT. Ik heb ruim 12 jaar een eigen supervisiepraktijk aan huis gehad . Sinds een jaar coach en superviseer ik weer diverse mensen vanuit mijn zelfstandige praktijk. O.a. een arts, personeelswerkster, NGT tolken en docentes van een Hoge School. Mijn werkwijze is eclectisch, d.w.z. alles wat ik heb geleerd pas ik in diverse begeleidsituaties toe. Bij intervisie ga ik uit van de leervragen van de intervisanten. Mijn visie is “Je bent goed zoals je bent en vindt met collegae je eigen creatieve oplossingen.” Mijn motto:“Weet dat je kracht, je zwakte is en andersom!” Groepjes van 4 personen zijn voor mij maximaal, liever nog 3. Die wel allemaal bereid zijn NmG te gebruiken. Verdere info op mijn website of via de mail. Afspraken in overleg of op intekening.

 Bernd Mojet, Groningen  
Contact: bernd.mojet@mediazione.nl en 0626701899 (alleen sms of Whatsapp)
Website: www.mediazone.nl

Profiel: Mijn naam is Bernd Mojet. Ik vind het boeiend om telkens weer te ontdekken dat de ene mens anders is dan de andere. Ik vind het interessant dat mensen elkaars gedrag zowel bewust als onbewust beïnvloeden en verdiep me erin hoe dat gebeurt. Ik heb respect voor anderen: iedereen is uniek en telt mee. Ik probeer mezelf in anderen te verplaatsen. Daarom ben ik Toegepast Psycholoog (Bachelor). Dat is ook de reden waarom ik een eigen bedrijf heb opgericht, Mediazione, en waarom ik nu als persoonlijk begeleider bij de Forensische Psychiatrie Kliniek (FPK) Trajectum werk. Als Toegepast Psycholoog ontwerp en geef ik workshops, procesbegeleidingen, intervisies, coachingen en werkconferenties aan verschillende doelgroepen. Als supervisor ga ik praktisch en oplossingsgericht te werk. De interacties tussen de deelnemers staan bij mij centraal. Ik zorg ervoor dat iedereen het beste uit zichzelf haalt en elkaar gaat helpen. Ik ben doof geboren. Nederlandse Gebarentaal (NGT) is mijn moedertaal. Ik werk zelf regelmatig samen met tolken en kan me als supervisor inleven in de situaties waarmee tolken te maken hebben die ze tijdens intervisie als casus willen behandelen. Neutraliteit, privacy (van deelnemers aan de intervisie en aanwezigen in een behandelde casus), en veiligheid zijn de waarden waar ik voor sta.

 
Jill Siereveld, Alphen aan den Rijn

Contact:info@devitaliteitscoach.com en 648154763
Website:www.devitaliteitscoach.com

Profiel: Ik ben Jill, getrouwd en 3 kinderen. Sinds 2009 heb ik een praktijk als zelfstandig coach. Nadat ik 17 jaar verloskundige ben geweest en in die tijd de opleiding Coaching & Counseling heb gedaan ben ik gestart als zwangerschapscoach. Inmiddels ben ik ook Vitaliteitscoach (specialisaties: vitaliteit, stress, burn out en verlies) , Trainer (Verlieskunde en Communicatieve- en Gedragsvaardigheden) en Intervisiecoach. Ik vind het prachtig om te zien dat mensen met en van elkaar leren door intervisie. Ik vind het een uitdaging om dit leerproces te begeleiden, zodat mensen kunnen groeien, persoonlijk en in hun werk. Door het delen van ervaring, gedachten en gedrag komen er de mooiste eye-openers en gesprekken voorbij. Doordat intervisanten elkaar vragen stellen in plaats van gelijk antwoorden geven komt er een mooi proces op gang van echt luisteren naar elkaar, dieper ingaan op de casus en het vinden van antwoorden. Ik vind het belangrijk te luisteren naar de wensen van de intervisanten; wat is het doel van de intervisie, wat vinden zij belangrijk, welke vorm kiezen zij voor etc. Tijden zijn altijd in overleg, ik ben flexibel. Het tarief is 100 Euro (Excl. BTW en excl. reiskosten) per uur en een normale intervisiebijeenkomst duurt ca 2 uur. Een intervisiegroep bestaat uit maximaal 6/7 deelnemers.

 

Suzanne Heuft, Woerden  
Contact: Trainingshub Woerden, tel. 06-12844358
Website: www.trainingshubwoerden.nl

Profiel: Nascholing is persoonlijk; wat bij de één werkt, hoeft niet bij de ander te werken. Dit heb ik, Suzanne Heuft, dankzij mijn jaren doceren opgepakt waardoor ik coaching en lesgeven ten alle tijden dicht bij mezelf houd. Ik ben open, leergierig, eerlijk en geef gerichte feedback. Ik heb moeite met eindeloos praten en hou ervan om al doende te leren. Door mijn jaren van ervaring opdoen, kan ik de achtergrond van een beslissing duiden, dingen uitleggen en verduidelijken. Mijn metavisie waarnaar jij beslist wat je er vervolgens mee doet. Doordat ik open sta voor discussie en feedback zal mijn intervisie dynamisch zijn, levend en in beweging. Daarbij werk ik graag samen met doven, daar zij onze doelgroep zijn en ook enorm veel kennis bezitten. Je bent welkom op mijn kantoor in Woerden waar de koffie klaar staat. Je kan je van tevoren inschrijven op de website waar ook de prijs vermeld zal staan per avond/middag of ochtend.


 
 Maarten Vogelaar, Steenwijk  
Contact:  Info@naarmaarten.nl Telefoonnummer: 06-19514145
Website: www.naarmaarten.nl

Profiel: Intervisie saai? Zeker niet! Groeien in jouw persoonlijk- en professioneel handelen is leuk; vooral als je samen met collega's op een creatieve en interactieve manier aan de slag gaat. Ik vind het fantastisch om professionals te helpen om elke keer weer een stap verder te komen in hun persoonlijke ontwikkeling. Omdat ik 17 jaar tolk Gebarentaal ben geweest, spreek ik letterlijk en figuurlijk dezelfde taal. 
Ik help in het dagelijks leven, als trainer en coach, groepen mensen die willen leren meer ontspanning, vrijheid en focus in hun leven te krijgen. Daarnaast werk ik als relatietherapeut en verzorg ik Love Update events en VIP retraites om stellen te leren hoe ze een leven lang gelukkig bij elkaar kunnen blijven. 
Meer informatie: www.naarmaarten.nl en www.loveupdate.nl

 

Marcia Oussoren, Leidschendam

Contact: conctact@despiegelruimte.nl en 06-12679567
Website:www.despiegelruimte.nl

Profiel:Om leren gaan met beperkingen is voluit leven met wat er is. En daar is moed voor nodig! Ik ben Marcia Oussoren. Ik werk als ambulant psychiatrisch hulpverlener en gezinsbehandelaar in de specialistische GGZ met mensen die psychiatrische klachten en een verstandelijke beperking hebben. Daarnaast werk ik als Gestalttherapeute, Mindfulness trainer en Brainspotting practitioner in mijn eigen praktijk De Spiegelruimte te Leidschendam. Gestalttherapie (en theorie) en meditatie vormen de basis van waaruit ik werk en leef.
Uitgangspunten voor intervisie;
-aanwezig zijn -aandacht hebben -contact maken -ervaren wat er is -telkens opnieuw kunnen beginnen -veranderen wat veranderen kan -accepteren wat niet anders kan 
Een intervisie bijeenkomst duurt 2 uur en kan plaats vinden in mijn praktijkruimte. Ik ben ook bereid om te reizen. Intervisie kost 125 euro per uur, exclusief BTW. Indien van toepassing 0.19 euro per km. Ik ben beschikbaar op diverse avonden, op vrijdagen en in het weekend.Sharon Fast, Eindhoven
fast

Contact: sharonfast@hotmail.com - (040)8440079
Website: www.psychologiepraktijkfast.nl
Omgeving: Eindhoven, ik ontvang mensen in mijn eigen praktijk

Profiel: Ik ben Sharon Fast, 30 jaar en woonachtig in Eindhoven, samen met mijn man en mijn dochter. Ik werk sinds 2004 als psycholoog in mijn eigen praktijk. Ik begeleid en coach kinderen en volwassenen, Samen lossen we de problemen op. De werkwijze wordt aangepast aan de vraag en de mogelijkheden van de cliënt. Dit geldt ook voor intervisie. Ik vind het erg belangrijk dat de intervisie open en duidelijk verloopt, ik houd zoveel mogelijk rekening met de wensen van de deelnemers. Op deze manier kunnen we met zijn allen het meest uit de intervisie halen. Tijden zijn uiteraard altijd in overleg.

Ineke Reuling, Apeldoorn reuling

Contact: ineke@ircoaching.nl - (055)5429567/(06)14548135
Website: www.ircoaching.nl
Omgeving: Gelderland, Overijssel, Utrecht, Noord-Brabant, Noord-Holland. (max. reistijd 1 uur)

Profiel: Ik ben Ineke Reuling, 51 jaar. Sinds zes jaar werk ik als supervisor, coach en begeleider van intervisiegroepen voor mensen uit verschillende beroepsgroepen. Het werkveld van de gebarentolken en schrijftolken is mij bekend: Ik heb 16 jaar gewerkt, onder andere als maatschappelijk werker voor doven en slechthorenden (GGMD). Ik heb ervaren dat het bieden van kwaliteit in de communicatie met doven en slechthorenden een grote technische tolkvaardigheid vraagt van de tolk en een professionele houding in de meest uiteenlopende gesprekssituaties. In intervisie leg ik de focus vooral op deze professionele houding. Samen met collega's bespreek je de dilemma's die je tegenkomt in je werk en je leert kijken naar je professionele ontwikkeling. Je leert reflecteren, je ontdekt je eigen kwaliteiten en je leert nieuw verworven inzichten te vertale naar de beroepspraktijk. Tijdens een eerste vrijblijvende kennismaking bespreken we samen welke vorm van begeleiding en intervisiemethodiek passend is voor de groep.

Monique de Jong, Utrecht
Monique de Jong
Contact: Monique@InnersteBuiten.nl - (030)7852621
Website: www.innerstebuiten.nl
Omgeving: Utrecht, Midden Nederland. Locatie in overleg

Profiel: Intervisie is toch altijd oplossingsgericht? Klopt, als het goed is wel. Intervisie is gericht op het vergroten van inzicht in werkgerelateerde zaken en het verbreden van het praktisch handelingsrepertoire. In een veilige en respectvolle sfeer reflecteert u op situaties die u zelf inbrengt, met als doel te groeien.
Oplossingsgerichte intervisie is een prettige en snelle resultaatgerichte methode en focust nadrukkelijk op de successen en competenties van de deelnemers. Dit sterkteperspectief is de basis waar vanuit nieuwe perspectieven en mogelijkheden worden verkend om verdere ontwikkeling te realiseren. Niet de probleemanalyse staat centraal maar juist de oplossingsanalyse.
Als trainer, coach en begeleider heb ik in veel verschillende settings gewerkt met diverse doelgroepen. Mijn oorsprong ligt in het onderwijs en sinds 1995 verzorg ik trainingen, coaching en intervisie. In de rol van inspirator, aanmoediger en bekrachtiger ben ik in mijn element.
Echte groei komt van binnenuit en leidt tot plezier en resultaat in werk en leven. De rode draad is steeds doelgerichte zelfsturing met een pragmatische invalshoek: dat wat werkt krijgt de volle aandacht en is het vertrekpunt voor verdere ontwikkeling!

Margot Clausing, Amsterdam
Monique de Jong
Contact: info@margotclausing.nl - 06 20685495
Website: www.margotclausing.nl
Omgeving: Amsterdam, Noord-Holland, Utrecht

Profiel: Intervisie is een werkvorm waarin collega's elkaar consulteren bij het oplossen van werkproblemen met als uiteindelijk doel; het verhogen van de professionele kwaliteit. Als intervisiebegeleider richt ik me op het intervisieproces en de voorwaarden die individuele professionals en de groep als geheel nodig hebben om tot leerresultaat te komen, zoals ; veiligheid, vertrouwen, aansluiting op de leerstijl, uitdaging en experiment. Ik maak daarbij gebruik van verschillende intervisiemethoden, werkvormen en mijn waarnemingen tijdens de intervisie. De meerwaarde van intervisie zit voor mij in het gebruiken van de groep, de diversiteit en de mogelijkheid om vanuit vele perspectieven een werkvraag te belichten. Ik ben geregistreerd supervisor, coach en trainer en geef vanaf 2000 supervisie en begeleide intervisie aan mensen uit verschillende beroepsgroepen. Mijn verdere werkervaring heb ik opgedaan als dramatherapeut in de jeugdzorg en GGZ en als leidinggevende binnen Kentalis ( voorheen Effatha Guyot).

Sebastiaan Boogaard, Schelluinen

Contact: s.boogaard@me.com
Website: www.elkaarverstaan.nl
Omgeving: Gorinchem, doch actief werkzaam in geheel het land

Profiel:Sebastiaan Boogaard is psychosociaal therapeut, specialist familieverhoudingen, docent aan hogere en academische opleidingen, senior coach en trainer op het gebied van communicatie en groepsdynamica. Tevens is hij actief als tolk Nederlandse Gebarentaal. Hij was adviseur voor Jeugdzorg en geniet bekendheid door lezingen, interviews, workshops in Nederland, Vlaanderen, Zweden en Suriname.Sebastiaan Boogaard weet op professionele en kundige wijze begeleiding te bieden om zodoende samen met u problemen te reduceren en kwaliteiten te optimaliseren.

"Dankzij zijn enthousiaste no-nonsense aanpak weetSebastiaan Boogaard mensen in beweging te krijgen. Humor speelt daarbij een grote rol. Boogaard houdt van openheid en vindt het belangrijk dat iedereen in zijn waarde wordt gelaten. Hij heeft oprechte belangstelling voor mensen en dat ervaren en waarderen de deelnemers. Op inspirerende wijze begeleidt hij u bij het ontwikkelen van effectief gedrag, zodat u zich optimaal in uw omgeving kunt ontplooien" NRC handelsblad

Peter Jongerius, Hoogland (Amersfoort)
Peter Jongerius
Contact: mail@peterjongerius.nl - (033)4565925
Website: www.peterjongerius.nl
Omgeving: Midden Nederland (binnen een straal van ca. 50 km om Amersfoort)

Profiel: Ik begeleid mensen als het gaat over communicatie. Naast het faciliteren van intervisiebijeen-komsten voor bepaalde beroepsgroepen begeleid ik vrouwen en mannen bij specifieke man-vrouw communicatie en mannen bij specifieke vragen over man-zijn.
Tijdens intervisiebijeenkomsten geef ik er de voorkeur aan dat het gesprek afwisselend geleid wordt door één van de deelnemers. In kleine groepen of als er weinig bijeenkomsten zijn kan ik het gesprek ook leiden. Tijdens het gesprek onderbreek ik alleen als ik een belangrijke opmerking wil maken. Andere zaken die ik opmerk geef ik na het gesprek als feed back zodat het intervisiegesprek alleen voor het hoognodige onderbroken wordt. De methode van intervisie is bespreekbaar.
Vóór aanvang of aan het begin van de eerste bijeenkomst maken we een eenvoudige overeenkomst op. Het tarief is 135 Euro (Excl. BTW) per uur en een normale intervisiebijeenkomst duurt ca 2 uur. Groepen van maximaal 4 deelnemers kan ik in mijn praktijkruimte ontvangen (koffie en thee gratis). Reistijd/kosten tot een half uur enkele reis zijn inbegrepen in het tarief. Ik kan per deelnemer een op de bedrijfsnaam gestelde rekening sturen.

Angélique Nijman, Woerden
Angélique Nijman
Contact: info@growingunlimited.nl - (06)2166 9744
Omgeving: Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland, Flevoland
Website: www.growingunlimited.nl

Profiel: Ik ben Angélique Nijman. Ik heb sinds enkele jaren een eigen bureau voor coaching & training. Mijn werk is om doelen en dromen van mensen, maar ook conflicten of problemen om te buigen naar hanteerbare ‘projecten’, zodat mensen zelf de regie weer krijgen over hun eigen leven.
Intervisie is een vorm van leren en professionele groei. Het is voor mij een heel ‘voedende’ en inspirerende vorm van kwaliteitsontwikkeling. Een belangrijk uitgangspunt is dat je als professional je eigen deskundige ben. Mijn rol als intervisor begeleider is om op een zinvolle manier gebruik te maken van jouw eigen ervaringen en daardoor niet alleen je deskundigheid maar ook je motivatie te vergroten. Belangrijke elementen binnen intervisie zijn veiligheid, vertrouwen en positiviteit.
Ik heb zowel beroepsmatig als persoonlijk veel tijd doorgebracht in de wereld van doven en plotsdoven. Dat maakt dat de dilemma’s en thema’s die tolken kunnen hebben, voor mij vaak herkenbaar zijn. Als begeleider van intervisie is het mijn taak om over die thema’s een leerzaam gesprek op gang te brengen dat leidt tot inzicht, relativering of een leermoment.

Jan Willem Oostewaal, Ede
Jan Willem Oostewaal
Contact: info@janwillemoostewaal.nl - (06)512 45 365
Omgeving: Praktijkadres: Generaal Foulkesweg 4, 6703 BR Wageningen. Of op locatie tot ca. 125 km.
Website: www.janwillemoostewaal.nl

Profiel: Mijn naam is Jan Willem Oostewaal. Ik ben 41 jaar en woon met mijn partner en onze twee kinderen (pubers) in Ede. Ik werk als geestelijk verzorger met oudere Doven bij de Gelderhorst.
Daarnaast werk ik vanuit mijn Praktijk voor Supervisie & Begeleiding met:
- Professionals: centraal staat de persoonlijke ontwikkeling van mensen die met mensen werken. Begeleidingsvormen: supervisie, intervisie, procesbegeleiding of teamcoaching.
- Cliënten: dilemma’s die mensen ervaren zijn uitgangspunt van de begeleiding. Het betreft: rouw en verlies-verwerking; (dreiging van) burn-out; relatieproblemen; angsten etc. Begeleidingsvorm is Gestalttherapie.
- Medewerkers: mensen worden op de werkvloer geconfronteerd met: (verbaal of fysiek) geweld; (seksuele) intimidatie, discriminatie etc. Als Vertrouwenspersoon ondersteun en begeleid ik bij dergelijke problemen.
In mijn werk staat de relatie met de ander centraal. Wat zich in het hier-en-nu voordoet is uitgangspunt voor de begeleiding die ik geef.

Bij begeleide intervisie voor de Stichting RTGS richt ik me op het aanleren van intervisievaardigheden: methodiek en groepsproces. Daarnaast bied ik de mogelijkheid om dieper in te gaan op attitudeaspecten.

Paul van Pelt, Rosmalen
Paul van Pelt
Contact: paulvanpelt@wanadoo.nl - (06)229 01 131
Omgeving: Midden, Noord en Oost Brabant
Website: www.vanpeltpvm.nl

Profiel: Na mijn opleiding als gezondheidswetenschapper heb ik een reeks van jaren projectmatig werk gedaan rondom het ontwikkelen van methoden voor arbeidsinpassing. Na een opleiding als trainer en coach ben ik al ruim tien jaar actief in het begeleiden van individuen en teams in het ontwikkelen van hun professionaliteit. Het leren en ontwikkelen van mensen is dan ook een thema dat me al geruime tijd boeit. Leren is een verrijking. Het biedt nieuwe kansen en verbreedt je mogelijkheden. Leren inspireert en motiveert. Iedereen kan leren en ontwikkelen als hij/zij daarvoor kiest. Je bent hierin je eigen instrument. Als begeleider schep ik voorwaarden waardoor ieder zijn eigen leerproces kan volgen. Mijn uitdaging en voldoening vind ik in het begeleiden en stimuleren van dit leerproces. Mijn passie is mensen laten groeien in hun vak en als persoon.
Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Ingrid Rip, Doetinchem
Ingrid Rip
Contact: info@rrem.nl - (0314)36 20 80
Omgeving: Ik werk bij voorkeur in de regio Gelderland. Aangrenzende provincies in overleg.

Profiel: Ik werk vanuit de overtuiging dat passie één van de belangrijkste facetten in het leven is. Het is een sleutel tot persoonlijk geluk en succes. Passie gaat om bevlogenheid in de dingen die je doet, die je beleeft en die je ervaart vanuit je kern.
Passie geeft je energie en kracht, het werkt inspirerend en overtuigend én je wordt er vrolijk van. Ook wordt je creatiever zodat nieuwe ideeën ontstaan. Leven met passie is prettig, niet alleen voor jezelf maar ook voor jouw (professionele) omgeving.
Sinds 2003 heb ik mijn eigen bureau en ben ik actief als trainer en coach. Als teamcoach, ligt mijn specialisatie in het werken met groepen. De kennis en energie van een groep kan tot ongelooflijke resultaten leiden. Zo geloof ik ook in de kracht van intervisie. Gezamenlijk ontwikkel je je kennis, bewustzijn en vaardigheden als professional door middel van vragen; een krachtig instrument.

Jan Speelman, Gölenkamp-Uelsen (Duitsland)

Contact: jan.speelman@t-online.de
Omgeving: Twente, Noord-Achterhoek, kop van Overijssel, Zuid-Drente, IJsselland, Flevoland en Kennemerland(NH)

Profiel: Tijdens mijn opleiding heb ik veel theorieën moeten leren. Ik heb gaandeweg ontdekt dat een mens niet in één theorie of werkwijze te proppen is, ik werk dan ook eclectisch. Het opsporen van denkramen en het uitwerken van het eigen waarden systeem van de deelnemers staan daarbij centraal. Ontdekken, leren van eigen ervaring(en) en vooral je verbazen in de beschermde omgeving zijn belangrijke uitgangspunten.

Ik werk het liefs met een groep van 3-4 deelnemers. Voor een goed resultaat zijn 4-5 intervisies of supervisies minimaal.

Pim Suijdendorp, Utrecht

Contact: suijdendorpcs@gmail.com - 06 14 878 136
Omgeving: Utrecht en omgeving en reisbereidheid, in overleg, Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Overijssel
Website: www.linkedin.com/in/pimsuijdendorp/

Profiel: Als supervisor, (team)coach en intervisor begeleid ik professionals, die aan de hand van eigen werkervaringen, op zoek zijn naar persoonlijke én professionele ontwikkeling. Ik vind het de kunst, werkervaringen om te zetten naar leermomenten, waarbij de deelnemer(s), geïnspireerd raken om in beweging te komen en zodoende een leerproces aan willen gaan. Mijn focus ligt hierbij op de ‘eigenheid’. Oftewel ‘ken je zelf, jouw krachten en valkuilen én weet deze t.b.v. jezelf te benutten’. Op deze wijze hoop ik gelegenheid te creëren om individueel of in groepsverband te leren van het werk.

 

Irma Bosman, Arnhem

           

Contact: info@irmabosman.nl - 026 3516935
Omgeving: Hele land
Website: www.irmabosman.nl

Profiel: Veel tolken kennen mij als docent aan het IGT&D. Daarnaast heb ik een eigen praktijk als coach, counselor en trainer. In 1995 heb ik de post-hbo opleiding tot Gestalttherapeut afgesloten. Sinds augustus 2009 ben ik ook Master-practitioner in NLP. Elk jaar volg ik trainingen en workshops om me verder te ontwikkelen.
Sinds enkele jaren begeleid ik intervisiegroepen van schrijftolken, NGT tolken en doofblindentolken.
Dat kunnen zowel besloten groepen zijn als via openbare inschrijving.
Begeleide intervisie is de sleutel tot het vergroten van je professionaliteit. Ik werk graag gestructureerd en volgens vaste afspraken met minimaal 4 en maximaal 6 deelnemers die zich hebben voorbereid om zoveel mogelijk rendement uit de intervisie te halen. Een veilige werkomgeving is daarbij vanzelfsprekend. En er wordt naast hard gewerkt gelukkig ook vaak gelachen.
Mijn standaardtarief is € 55,- excl. BTW per persoon.

Irma van der Meer, Zuid Laren
intervisor irma van der meer

Contact:info@gestaltpraktijkvandermeer.nl - 06-27082651
Omgeving: Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel
Website:www.gestaltpraktijkvandermeer.nl

Profiel: Mijn naam is Irma van der Meer en ik ben geboren in 1961 in Zutphen.
Vanaf 1991 ben ik werkzaam in de dove en slechthorende wereld. In 2008 heb ik besloten om naast mijn vaste baan bij GGMD een eigen praktijk voor psychotherapie op te starten. Dit beviel mij zo goed, dat ik in 2013 besloten heb om mijn vaste baan op te zeggen om vervolgens volledig voor mijzelf te gaan starten. In mijn praktijk werk ik als zelfstandig therapeut, trainer en intervisor. Ik geef individuele therapie, relatietherapie en groepstherapie. Mijn specialisatie ligt op het gebied van doofheid, slechthorendheid en tinnitus. Ik begeleid themagroepen voor mensen met slechthorendheid en tinnitus. Ook verzorg ik bijscholingsbijeenkomsten en geef ik begeleide intervisie. Je kunt bij mij ook terecht voor workshops of themabijeenkomsten over slechthorendheid, tinnitus en het leren ontdekken van je eigen grenzen in je vak als tolk. Werken met mensen is mijn passie!Naast dat ik nieuwsgierig ben naar wat de ander beweegt ben ik altijd op zoek naar de kracht in de ander. Vanuit het contact met de ander, vindt datgene plaats waar het werkelijk om gaat! Je raakt de ander, de ander raakt jou en je reageert op elkaar. Ik ga niet oplossingsgericht te werk, want ik ben vooral geïnteresseerd het proces en dat wat achter je gedrag of je handeling ligt. Vanuit het werken met elkaar probeer ik bewustwording over eigen gedrag en eigen handelen bij de ander te vergroten. Want, wanneer men zich bewust wordt van wat je voelt in relatie tot die ander en als je weet, dat jouw gedachten en gevoelens altijd invloed uit oefenen op jou handelen, kom je vanzelf tot verandering. Wie herkent het niet dat je steeds weer in diezelfde valkuil stapt? Je handelt steeds vanuit hetzelfde patroon, die jou belemmert om datgene te bereiken wat je graag wilt. Door bewustwording hiervan kun je jezelf en dus de belemmerende patronen veranderen. Hierdoor krijg je sturing over je eigen handelen. Je bent in staat om je eigen handelen zelf te beïnvloeden en dat geeft vertrouwen. Naast dat het soms pijnlijk kan zijn om geconfronteerd te worden met jouw 'ingesleten patronen' en valkuilen, is het vooral een leuke ontdekkingstocht naar jezelf in een veilige intervisie omgeving. Het is een feest om te zien, dat wanneer je jezelf kwetsbaar en leergierig opstelt, je steeds meer in je eigen kracht komt. Je ontwikkelt je steeds meer tot wie je werkelijk bent en wilt zijn. Groeien in je persoonlijke ontwikkeling straalt uit op alle gebieden dus ook in het uitoefenen van je vak. Ik werk met creatieve vormen en met verschillende intervisiemethodieken.

 

Mariëlle Post, Amsterdam
post

Contact: marielle.post@kpnmail.nl - 06-48273059
Omgeving: Amsterdam
Website:

Profiel: Hallo, ik ben Mariëlle Post. Ik ben werkzaam als supervisor en als coach in Amsterdam. Deels als zelfstandige en deels in loondienst bij het re-integratie bedrijf Werkpad, gespecialiseerd in het werken met doven en slechthorende cliënten. Vanuit deze positie heb ik veel ervaring met tolken NGT en schrijftolken. Ik vind het leuk en belangrijk om professionals te helpen zich in hun eigen vakgebied te blijven ontwikkelen door leren en reflectie. Graag kom ik met geïnteresseerde intervisiegroepjes in contact om samen te bespreken op welke manier de begeleide intervisie passend is. Werkvormen, frequentie en tarief zijn nader te bepalen.

Margriet Wijshoff, Maastricht

Contact: margrietwijshoff@coachingmaastricht.nl - (06)10608275 - (043)3670053
Omgeving: regio Limburg, bereid om te reizen tot Eindhoven
Website: www.coachingmaastricht.nl

Profiel: Ik heb jarenlang gewerkt binnen het onderwijs als docent omgangs-kunde/gezondheidskunde en sociale vaardigheden. Door deze ervaring heb ik een goede basis ontwikkeld voor het werken met en het begeleiden van mensen in werksituaties.
Daarna heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van mensen door de volgende opleidingen te volgen: De opleiding “instrumenten voor hulp” gevolgd aan het ITIP (Instituut Toegepaste Integrale Psychologie te Nijmegen). Vervolgens heb ik aan de V.O. te Nijmegen de leergangen coaching en supervisie afgerond en ben ik geregistreerd supervisor. In mijn vrije tijd heb ik een acteurstraining gevolgd. Mijn manier van werken kenmerkt zich door het op een creatieve manier aanbieden van verschillende werkvormen passend bij de vraag en het doel van de begeleiding.

Aukje Reinders, Purmerend
reinders
Contact: info@aukjereinders.nl - 06-22715835
Website: www.aukjereinders.nl

Profiel: Ik ben Aukje Reinders (1954) en woon in Purmerend. Van origine ben ik maatschappelijk werkster Na een carrière als bedrijfsmaatschappelijk werkster en Hogeschooldocente ben ik twaalf jaar geleden met een eigen praktijk gestart. Ik heb een ruime ervaring als intervisor, onder meer bij een Masteropleiding fysiotherapie. Leren van en aan elkaar als vakgenoten, daar gaat het om bij intervisie. Mijn rol daarbij is faciliterend en stimulerend. Ik ben doortastend en hou ervan – altijd in overleg – actieve en prikkelende methoden in te zetten met gebruik van humor en lichtheid.

Hanneke Bot, Utrecht
bot_intervisor
Contact: hanneke.bot@wxs.nl - 06-55812108
Website: www.hannekebot.eu

Profiel: Ik ben psychotherapeut van beroep en werk dagelijks samen met tolken in de behandeling van asielzoekers en vluchtelingen in de psychiatrie. Ook heb ik enige ervaring in de samenwerking met tolken NGT. Ik ben gepromoveerd op onderzoek naar het werken met tolken in de ggz (Utrecht 2005) en geef les in de Masteropleiding tot tolk van de Universiteit Leuven te Antwerpen.
Mijn rol als intervisor zie ik vooral als een coachende. Het is belangrijk dat een intervisiegesprek goed wordt gevoerd zodat het niet blijft steken in een vrijblijvende uitwisseling van ervaringen. Ik zal er vooral voor zorgen dat methode wordt bewaakt. Maar omdat ik de wereld van het tolken goed ken, kan ik ook een inhoudelijke inbreng hebben. Op die manier kunnen persoonlijke ervaringen worden verbreed. Een belangrijk doel van intervisie is om plezier in het werk te blijven houden –ik hoop daar een bijdrage aan te leveren.

Martie Emmerzaal, Gouda
martie_intervisor 100x150

Contact: info@tolkinsigne.nl of emmerzaal@xs4all.nl - (06) 30131004 - (0182) 538 712
Omgeving: straal van 40 kilometerrondom Gouda
Website: www.tolkinsigne.nl

Profiel: Veel tolken kennen mij als collega-tolk, docent bij de justitieopleiding SIGV of als trainer en coach bij TolkInsigne (of vroeger als docent van de HU).
Als coach en trainer ben ik positief ingesteld, creatief en to-the-point. Ik vind het belangrijk om met een lach te werken en te kijken naar het goede, dat is altijd mijn startpunt in het begeleiden van groepen en individuen. Ik schrik ook niet terug voor emoties en de schaduwkant van het leven en het werk.
Intervisie is een schitterend middel om in het eenzame vak dat wij als tolken hebben, te sparren met collega’s over mogelijke oplossingen. Hoe meer oplossingen we hebben, hoe meer keuzes wat we in welke situatie kunnen inzetten. Ik vind het daarbij belangrijk dat de tolken hun eigen antwoorden vinden voor hun functioneren in het werkveld. Keuzes die bij jou passen, maken jou uniek in tolkenland. Daarbij ga ik uit van je eigen kracht en passie.

Ik begeleid reeds jaren tolken in het werkveld, naast bevoegd docent, ben ik nu ook gediplomeerd Academisch Coach en Counselor (ACC). Je kunt bij me terecht voor training, persoonlijke coaching, voor intervisie of training op maat van kleine tolkgroepen.
Ik vind het een uitdaging en een geschenk als ik met je/ jullie mag oplopen in het proces van groei en professionaliteit.

 

 Anke Heij, Almelo  
Contact: anke@ankeheij.nl - 06-43013773
Omgeving: Noord, Oost en Midden-Nederland 
Website: www.parallellen.nl

Profiel: Ik ben Anke Bruns-Heij. Mijn CV in een notendop: in 2004 studeerde ik af als tolk Nederlandse Gebarentaal. Sinds 2011 ben ik gecertificeerd Gerechtstolk in Strafzaken en ben sindsdien in het RTGS gespecialiseerd als justitietolk. Daarnaast haalde ik in 2013 mijn diploma als lifecoach.
 
Het beroep tolk is een 'eenzaam' beroep, maar toch is het goed om te weten dat je er niet alleen voor staat. Sparrend met collega's kun je tijdens intervisie ervaren dat je keuzemogelijkheden hebt om met een situatie om te gaan. Het verlaagt de stress die je werk met zich mee kan brengen. Dat geeft je meer mogelijkheden en vrijheid om effectiever en met plezier je werk te doen. Als professioneel intervisor kan ik je hierbij ondersteunen.
 
Tijdens intervisie verdiep en onderzoek je de casussen die door jou of je collega's ingebracht worden. De kracht van het delen met collega’s zit in de onderlinge uitwisseling van ervaringen en visies, en het delen en (h)erkennen van gedachten en gevoelens. Zo krijg je meer inzicht in hoe je in je werk staat, in wie je zelf bent in je werk, en kun je mogelijke oplossingen vinden voor tolkdilemma’s. Je ontwikkelt jezelf dus in jouw vakgebied. Hierdoor word je krachtiger, als tolk én als mens.
 
Als intervisor ben ik procesbegeleider van een intervisiebijeenkomst. Ik werk bij intervisie vanuit wat goed gaat en jouw eigen kracht en passie. Ik vind het belangrijk dat je eigen antwoorden vindt op de vragen die je hebt over jouw functioneren in het werkveld. Je eigen antwoorden zijn veruit de krachtigste antwoorden. Van daaruit kun jij verder. Soms komen daar ook emoties bij. Emoties horen er bij en mogen er zijn.

 

 
Greetje Kreulen, Haarlem

Contact: g.kreulen@planet.nl - (023) 5316873 - (06) 21530813
Omgeving: Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Utrecht

Profiel: Als basis staat het principe "samen communicatief handelen" centraal. Dit betekent dat alles wat wordt gezegd in vertrouwen wordt gedeeld. De focus ligt op: Eigen kracht, oplossingsgericht werken, werken in vrijheid: d.w.z. dat de gebruikte methode als middel wordt ingezet en niet als doel.

Als intervisor vind ik het belangrijk dat "het denken" op gang wordt gebracht. Er wordt gewerkt met een agenda, die betaat uit: een thema, bijvoorbeeld:
waar eindigt mijn verantwoordelijkheid als tolk; hoe ga ik om met het gebied van de vrije ruimte binnen mijn werk; afstand en betrokkenheid, etc.
Van iedere bijeenkomst wordt een verslag gemaakt in onderling overleg.
Op deze wijze wordt er gewerkt aan het concretiseren van het individuele beroepsprofiel als tolk gebarentaal of schrijftolk.
Mijn ervaring als intervisor: Riagg, Erasmus-universiteit, Nationale Opera en Ballet, Hogeschool Utrecht: o.a. IGTD, Hogeschool Amsterdam.
 Contact

Rembrandtlaan 4
3723 BJ  Bilthoven
T:  06-51441417 
E:  info@stichtingrtgs.nl